Notice: Undefined variable: sContacterrorbericht in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 924 Notice: Use of undefined constant _SESSION - assumed '_SESSION' in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 927 Notice: Use of undefined constant lang - assumed 'lang' in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 927 Notice: Undefined variable: sContacterrorbericht in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 962 Maak van jouw actie een succes! - Todos

Maak van jouw actie een succes!

 

Tip 1: Bedenk je actie!
Het beste is om iets te doen wat bij je past, waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Het makkelijkste is om het in je eigen omgeving te organiseren. Daar ken je iedereen. Dit is de sleutel tot succes.

Tip 2: Prik een goede datum!

Elke dag is een goede actiedag. Nationale feestdagen zoals Koninginnedag, 5 mei, Oud & Nieuw of Valentijnsdag zijn perfect. EK- en WK-voetbal brengt veel mensen op de been. Denk ook aan de Nationale sportweek, de Nationale dansweek, de Dag van de kunst, de Nationale buitenspeeldag of de Internationale dag van de rechten van het kind op 20 november.

Tip 3: Vraag hulp!
Familie, vrienden en collega’s kunnen je helpen om je actie tot een succes te maken. Houd er rekening mee dat hoe meer helpers je hebt, hoe meer je moet organiseren. Verdeel de taken en geef één persoon de regie.

Tip 4: Maak promotiemateriaal!
Wees creatief. Maak posters, flyers, stickers, t-shirts en een widget. Gebruik het logo en promoot jouw actie voor Todos.

Tips 5: Blijf binnen je budget!
Kijk hoeveel geld je hebt en maak een overzicht van de kosten. Zoek sponsoren voor je promotie, locatie, aankleding, materialen en catering.

Tip 6: Laat je sponsoren!
Ga uit van een win-win-situatie. Schat in wat een sponsor je kan bieden: geld, korting of sponsoring in natura. Vraag gratis drukwerk, locatie, catering of materialen. Geef er iets voor terug: bijvoorbeeld logo op poster, naam in krant of gratis entrée.

Tip 7: Benader de pers!

Stuur een aankondiging dat je een actie gaat organiseren voor Todos naar lokale en nationale kranten en tv. Wanneer journalisten geen tijd hebben om te komen, vraag je of je na afloop zelf een persbericht met foto of filmpje mag sturen.

Tip 8: Laat het ons weten!
Todos vindt het geweldig dat je een actie organiseert. Dat willen we graag laten zien. Stuur een kort verhaal, foto’s en filmpjes. Dan zetten wij jouw actie op onze website.

Tip 9: Nodig iedereen uit!
Stuur uitnodigingen, bel, mail en twitter. Zet je actie op je hyves, facebook en linkedIn. Laat zoveel mogelijk mensen weten dat je een actie voor Todos organiseert en dat iedereen welkom is en kan sponsoren.

Tip 10: Stort je sponsorgeld!
Maak het sponsorgeld dat je hebt opgehaald over op ING 50.26.625 t.n.v. Stichting Todos. Vermeld je naam en actie. Super bedankt!