Notice: Undefined variable: sContacterrorbericht in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 924 Notice: Use of undefined constant _SESSION - assumed '_SESSION' in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 927 Notice: Use of undefined constant lang - assumed 'lang' in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 927 Notice: Undefined variable: sContacterrorbericht in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 962 Guatemala - Todos

Guatemala

Jongeren tussen 10 en 24 jaar worden met sport & art uitgedaagd om hun talent te ontplooien, hun eigen weg te ontdekken en initiatief te tonen. Jongeren worden gestimuleerd om zelf leider te worden en om op vrijwillige basis activiteiten te organiseren voor andere jongeren in de wijk. Als jeugdleider krijgen ze de verantwoordelijkheid voor activiteiten en moeten ze zelf oplossingen vinden voor problemen.

Het Consortium: ‘Sport is veel meer’ is een uniek samenwerkingsverband tussen vier lokale jongerenorganisaties in Community sport & art: Peronia, Caja Ludica, AJC en Trasciende. Niemand is eigenaar. Deze organisaties nemen samen met jonge leiderfiguren het voortouw bij het organiseren van jongerenevents. Maandelijks komen ze bij elkaar om kennis en ervaring uit te wisselen.

Wat is de kracht van elke jongerenorganisatie?


Peronia

Geboren en getogen in de sloppenwijk,
nu sportleider!

De sportleiders geven dagelijks Lichamelijke Opvoeding aan leerlingen van alle scholen in één wijk en training aan de docenten.

In de weekenden worden jongeren uitgedaagd om mee te doen met de activiteiten in community art zoals kunst, theater, muziek en dans.Caja Ludica

‘Street art’ is een absolute uitdaging voor jongeren.

Creatieve jeugdleiders uit de sloppenwijken geven jongeren in rurale gebieden de kans om met theater en circus zich te uiten, hun problemen even te vergeten, hun talent te ontdekken en life skills te ontwikkelen.

 

 AJC

Sport & spel geeft hoop, inspiratie en brengt jongeren bij elkaar.


Sportleiders zijn een rolmodel in achtergestelde rurale en stedelijke gebieden. Zij zetten hun skills in voor de ontwikkeling van andere jongeren.

 


Trasciende

Breakdance geeft een gevoel van eigen waarde en identiteit.


Vanuit de breakdanceschool, midden in het cultureel centrum van de hoofdstad, gaan b-boys en -girls lesgeven in de sloppenwijken en rurale gebieden.


Het leren van moves & tricks zorgt voor plezier en het geeft jongeren de kans om zich op hun eigen manier te uiten en ontwikkelen.