Notice: Undefined variable: sContacterrorbericht in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 924 Notice: Use of undefined constant _SESSION - assumed '_SESSION' in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 927 Notice: Use of undefined constant lang - assumed 'lang' in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 927 Notice: Undefined variable: sContacterrorbericht in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 962 Urban Arts & Life - Todos

Urban Arts & Life

 

Presentaties, dialogen en workshops in 'urban arts' (breakdance, theater, circus) dragen bij

aan het opleiden van de Nederlandse jongeren tot jeugdleiders. Het motto is: rolmodel kun je niet worden, dat ben je.

 

Gewoonlijk staat ontwikkelingssamenwerking in het teken van ‘Noord helpt Zuid’. Nu zijn de rollen omgedraaid: vier professionele jeugdleiders van het Guatemala project ‘Sport is veel meer’ delen gedurende twee weken hun methodiek en ervaring met jongeren in Amsterdamse wijken.

Door, net als in Guatemala, aan te sluiten bij de belevingswereld van jongeren en hen verantwoordelijkheden te geven, ontstaan er initiatieven voor jongeren georganiseerd door jongeren. Op deze manier wordt positieve actie in de wijk gestimuleerd en het imago van jongeren verbeterd.

 

Heel trots zijn we dat als afsluiting een gezamenlijke theatershow gegeven wordt. Het Muiderpoorttheater opent haar deuren voor wijkbewoners en andere geïnteresseerden. Als het een succes is, zullen Todos en Muiderpoort de methodiek uit Guatemala voortzetten.

Urban Arts & Life is onderdeel van het E-motive programma van Oxfam Novib en komt tot stand in samenwerking met het Muiderpoorttheater en Amsterdamse welzijnsorganisaties.