Notice: Undefined variable: sContacterrorbericht in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 924 Notice: Use of undefined constant _SESSION - assumed '_SESSION' in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 927 Notice: Use of undefined constant lang - assumed 'lang' in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 927 Notice: Undefined variable: sContacterrorbericht in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 962 Cradle2play - Todos

Cradle2play

 

Spelenderwijs leren staat centraal.


Todos staat bekend om haar spiegelmethode. (Zwerf)afval wordt gebruikt om maatschappelijke onderwerpen zoals armoede, onderwijs en gezondheid op een interactieve wijze te belichten. Met Cradle2Play gaat Todos naar scholen en clubs toe. Leerlingen tussen 8 en 12 jaar worden door leren, ervaren en doen bewust gemaakt van de rechten van het kind.

Het thema ‘Recht op spelen en vrije tijd’ ligt in de belevingswereld van de Nederlandse jeugd en roept veel herkenning op. De aan sloppenwijken gerelateerde problemen worden met dit thema inzichtelijk gemaakt. Todos is van mening dat de jeugd gaat nadenken over het eigen speelgedrag als ze met alternatieve materialen werken. Bovendien worden creativiteit, inlevingsvermogen en ondernemersdrift gestimuleerd.

 

De ingrediënten voor plezier en succes zijn: landenboekjes over Brazilië of Guatemala, de 10 basisrechten van het kind, een film, sportmateriaal of muziekinstrumenten maken van afval en samen spelen.


Bij het project Cradle2Play kunnen jongeren ingezet worden als lesgever. De groep of klas die het grootste bedrag ophaalt voor hun leeftijdsgenoten wint een prijs. Als er meer scholen in de buurt meedoen, wordt het project afgesloten met een 'Play2Gether-event'.

Doe mee en meld jouw school hier aan!