Notice: Undefined variable: sContacterrorbericht in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 924 Notice: Use of undefined constant _SESSION - assumed '_SESSION' in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 927 Notice: Use of undefined constant lang - assumed 'lang' in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 927 Notice: Undefined variable: sContacterrorbericht in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 962 WK 2014 in Brazilie - Todos

WK 2014 in Brazilie

 

Een groot sportevenement zoals het WK voetbal brengt veel prostitutie met zich mee. Maar door middel van sport kan ook sterk jeugdleiderschap worden ontwikkeld: Sport kan dus de oorzaak zijn van problemen, en de oplossing!

Een jaar geleden kwamen de jonge sportleiders en Milza, de directeur van ARCA, met een geweldig idee voor het WK 2014. In Fortaleza is veel sekstoerisme. Met name minderjarige meiden zijn de dupe!
Door middel van preventie en rehabilitatie willen we dit tegengaan.

Afgelopen maand zijn we officieel van start gegaan met dit mooie project, met als kick off een bijeenkomst
in Brazilië met verschillende lokale partners en de directeur van Stop Kindermisbruik. Deze stichting gaat een deel van het project financieren en bekende ambassadeurs inzetten. Een mooie reis en tegelijkertijd zeer indrukwekkend.

Brazilië staat bekend als de 6e economie van de wereld en het WK zal enorm veel economische ontwikkeling met zich meebrengen. Dat neemt niet weg dat er nog steeds veel arme mensen zijn in het land, die in de favela’s (sloppenwijken) wonen. Zoals ik heb gezien in veel Latijns Amerikaanse landen: het land is niet arm, maar er is onder de mensen wèl veel armoede. De middelen zijn gewoonweg niet goed verdeeld. De regering zou de middelen kunnen inzetten om dit probleem op te lossen, maar in Brazilië is de focus nu compleet gericht op het WK; het verbouwen van de stadions en het aanleggen van mooie snelwegen. Daarbij worden hele favela’s weggeruimd of er wordt een muur omheen gebouwd. Het gaat er allemaal mooi uitzien, maar de werkelijkheid is anders: de constructies brengen veel truckverkeer met zich mee.

De chauffeurs zijn de grootste ‘afnemers’ van de minderjarige prostituees. Hele wijken langs de snelwegen zijn op deze vreselijke ‘markt’ gericht. De meiden willen nu al de prostitutie in, hopend dat ze worden meegenomen door een rijke buitenlander die het WK komt bezoeken. Persoonlijk was ik in grote shock om dit te horen! En ik zag meteen een grote verantwoordelijkheid weggelegd voor onze meiden in het ARCA project die een rolmodel zullen zijn voor hun leeftijdsgenootjes: die meiden gaan ‘nee!’ zeggen tegen de prostitutie! We gaan er allemaal samen voor, met 7 verschillende lokale partners die een netwerk hebben gevormd tegen seksuele uitbuiting van minderjarigen.

Help ons met dit project! Word donateur, sponsor dit project of organiseer een actie.

Meiden project WK2014 Brazilië

Meiden project WK2014 Brazilië

Meiden project WK2014 Brazilië