Notice: Undefined variable: sContacterrorbericht in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 924 Notice: Use of undefined constant _SESSION - assumed '_SESSION' in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 927 Notice: Use of undefined constant lang - assumed 'lang' in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 927 Notice: Undefined variable: sContacterrorbericht in /var/www/vhosts/todos.nl/httpdocs/includes/functions/inc.rendercontent.php on line 962 Geschiedenis - Todos

Geschiedenis

 

Van globetrotter tot founder

1999 was het jaar dat Onno Raadsen zijn rugzak na veel reizen in de kast zette. In datzelfde jaar werd de Stichting Tio Loiro (nu: Stichting Todos) geboren. Als ‘wereldreiziger’ had hij verschillende baantjes in diverse landen: van hotelmedewerker op Curaçao, schoonmaker in Londen tot docent Engels in Mexico afgewisseld met een baan als docent Lichamelijke Opvoeding in Nederland.

 

Zijn leven veranderde toen hij in de sloppenwijken van Rio de Janeiro veel kinderen op een speelveld zag, maar zonder docent en zonder materiaal. Deze kinderen kregen geen kans om zich spelenderwijs te ontwikkelen. Onno volgde zijn hart en ging sport- en spelles geven aan weeskinderen. Hij had zijn uitdaging gevonden. Het enthousiasme en de leergierigheid van de jongeren bevestigde zijn motto: 'Sport maakt verschil'.

 

De ervaring van Onno Raadsen werd de basis voor Stichting Todos in Nederland en ARCA in Brazilië. Hij ontwikkelde een methodiek om jongeren life skills te leren door middel van sport en spel, waarbij wordt uitgegaan van de eigen kracht van jongeren.  Zijn droom om kinderen een betere toekomst te geven via sport werd werkelijkheid.

 

Todos zet deze methodiek, de kennis en ervaring van Onno Raadsen nog steeds internationaal in:

' Youth leadership through sport & art'.

Newsflash februari 2012